BUS Security

Tehnička zaštita.

 • Video nadzor

  Moderni sistemi video nadzora omogućuju praćenje i snimanje svih događaja.

 • Alarm

  Zaštita imovine je osnovna namena alarmnog sistema

 • Planiranje

  Planiranje i projektovanje je složen proces koji mora da se uklopi
  u rezultate analize bezbednosne ugroženosti objekta

video
Video nadzor
  

U doba informatike i tehnologije video nadzor je postao sastavni deo života i normalna pojava na svakom ćošku. Kamere viđamo svuda oko nas. U prometnijim ulicama se prati saobraćaj, u firmama se prate radnici i šta se događa na poslu, u magacinima se obezbeđuje roba, u kući ili stanu privatna imovina. Sve pomenuto je video nadzor.

Od čega se sastoji jedan sistem video nadzora?

Ceo sistem sastoji se od kamera, opreme za skladištenje i prikazivanje video materijala i kablova pomoću kojih su sve komponente povezane. Ovo je najprostije objašnjenje od čega se sastoji jedan sistem video nadzora. U praksi postoji mnogo varijacija na temu jer sistem može biti u sprezi sa alarmnim sistemom ili posedovati mikrofone za snimanje zvuka. Takođe kamere sa snimačem mogu biti povezane bežičnim putem i u tom slučaju nam nisu potrebni kablovi za prenos podataka. Sve su to dodatne mogućnosti koje prilikom projektovanja sistema video nadzora birate prema svojim mogućnostima i potrebama. Kada je izbor odgovarajuće opreme za video nadzor u pitanju tu treba biti dobro informisan i znati koje su tačno potrebe. Biti informisan znači imati makar okviran uvid u tehničke mogućnosti i specifikacije opreme, kao i znati nešto o karakteristikama i nameni. Potrebe je potrebno precizno definisati pre kupovine opreme za video nadzor kako ne bi došlo do preračunavanja i na kraju neočekivanog rezultata. I kada se na kraju odlučite za određeni video nadzor i sve njegove komponente najbolje je da još jednom prođete sve detalje i ako niste sigurni konsultujete se sa nama u vezi ugradnje sistema.

Video nadzor
Zadatak nadzorne kamere je da ono što „vidi“ i prenese do digitalnog rekordera – snimača. Dakle one predstavljaju oči sistema. Da bi kao rezultat imali video ili fotografiju sa što boljom rezolucijom, odnosno što jasniju i čistiju sliku potrebno je da kamere za video nadzor poseduju određeni kvalitet, pogotovo ako se radi o snimanju u mraku.

Alarm
Kod planiranja izvedbe video nadzora i alarma, uvek je potrebno voditi računa o više stvari. O kojoj se vrsti objekta radi, visini finansijskog ulaganja investitora, da li je štićeni objekat poslovni prostor i kakvom se delatnošću bavi, pa onda u skladu sa svim navedenim predložiti optimalno rešenje.

Planiranje
Obuka za korišćenje informacionog sistema je sastavni deo uvođenja i izvodi se na više načina, direktno uz zaposlene, daljinski telefonom i putem interneta. Pri uvođenju sistema zaposleni mogu da koriste štampana i video uputstva za upotrebu koje sadrže sve osnovne funkcije i odgovore na mnoga specifična pitanja. Registrovani korisnici mogu svoje zahteve dostavljati elektronskim putem i u kratkom roku dobiti odgovor.