SERVIS

Čišćenje računara od prašine

video

Čišćenje

Ako se Vaš laptop ili desktop računar greje, izbacuje vruć vazduh, pušta čudne zvuke, cvili ili krči, to je siguran znak da mora pod hitno da se donese u BUS Computers servis i da se detaljno očisti.
Čišćenje hladnjaka na procesorima, grafičkim čipovima i ventilatorima koji omogućavaju pravilno strujanje vazduha unutar računara spada u redovno održavanje, koje se kvalitetno može uraditi samo u dobro opremljenom Servisu.

Promena termalne paste i termalnih podloga su neophodni da bi se prvilno i što bolje odvela toplota sa kritičnih komponenti i time produžio radni vek Vašeg računara.
Nakon čišcenja ventilatora sledi podmazivanje njihovih osovina odgovarajućim uljima, čime postižemo miran i tih rad Vaših mašina.

Čišćenje računara, tj.njegove unutrašnjosti potrebno je obaviti na svakih 8–12 meseci, zavisno od upotrebe i uslova rada. Leto i vrućine donose sledeće probleme, a ako Vaš računar još i nije očišćen ”ko zna od kada” doći ćete u situaciju da počne da posustaje kada Vam bude najpotrebniji, što se najčešće završava potpunim otkazom vitalnih komponenti. Čišćenje računara u servisu je mali izdatak u odnosu na vrednost opreme i Vaših podataka.