Kontrola pristupa

Šta je sistem kontrole pristupa?

Sistem kontrole pristupa je način kontrole ko ulazi u vaše objekte. A neki od današnjih sistema kontrole pristupa zgradama čak vam omogućavaju da upravljate pristupom određenim prostorijama u određeno vreme.

Bez obzira da li štitite stanovnike na svom porodičnom imanju ili poslovnu imovinu, sistem kontrole pristupa može vam pomoći. Pre nego što odlučite koji sistem za pristup zgradi ćete instalirati, morate razmotriti neke opcije u zavisnosti od vaših potreba.

Uobičajeni tipovi kontrole pristupa uključuju:

Ručna kontrola pristupa:

Sa ručnom kontrolom pristupa, čovek nadgleda ulaz zgrade. Primeri ručne kontrole pristupa uključuju vratara u stambenom naselju ili zaštitara koji proverava lične karte na ulazu u poslovnu zgradu.

Mehanička kontrola pristupa:

Tradicionalne brave su oblik mehaničke kontrole. Ova metoda je i dalje popularna. Međutim, ključ se može lako izgubiti ili ukrasti, što dovodi u opasnost sigurnost vaše imovine.

Elektronski pristupni sistemi:

Neki elektronski pristupni sistemi mogu se koristiti van mreže kao samostalna pristupna tačka. Mrežni sistemi su zasnovani na oblaku tako da možete upravljati dozvolama sa bilo kog mesta.

Mehatronička kontrola pristupa:

Ovo je najčešće za preduzeća sa visokom zaštitom. Mehatronički pristup kombinuje elektronske i mehaničke sisteme ulaska u zgradu. Pre upotrebe ključa na vratima, posetioci prvo skeniraju ključnu karticu ili privezak za ključeve.

Sistemi fizičkog pristupa:

Sigurnosni sistemi kontrole pristupa mogu takođe biti fizičke konstrukcije poput kapija, okretnica i drugih prepreka. Sistemi fizičkog pristupa koriste prepreke na ulazu za upravljanje pristupom.

Gde se sve instalira sistem kontrole pristupa?

Poslovne zgrade:

Sprečavanje kriminala je glavni prioritet za svu imovinu, ali posebno za maloprodajne i poslovne lokacije. Instaliranje sistema kontrole pristupa omogućava vam da odvratite neovlašćene posetioce od ulaska u vašu poslovnu nekretninu.

Industrijski objekti:

Od isporuke do osoblja na licu mesta, sistem kontrole pristupa na vašem industrijskom vlasništvu pomaže vam da upravljate saobraćajem i prilagodite pristup ograničenim zonama.

Turistički objekti:

Ako želite da omogućite velik protok posetilaca u turističkom objektu, neizostavan je sistem sa turniketama (trokrakim rampama) i gumenim čipovanim narukvicama. Ovakav sistem takođe mora da zadovolji pravila protivpožarne zaštite za brzu evakuaciju.

Objekti za skladištenje:

Uštedite na troškovima rada instaliranjem sistema za kontrolu pristupa zgradi u vašem skladištu kako bi kupci mogli pristupiti njihovoj jedinici 24 sata dnevno.

Parkinzi:

Sistem automatizovane naplate parkinga se primenjuje u kombinaciji sa rampama, induktivnim petljama i laserskim senzorima za detekciju prolaska vozila.