O nama

Da se upoznamo, ovo smo mi ...

BUS COMPUTERS je 1998.godine prvi put udahnuo digitalni impuls, a 2001.godine zakoračio na tržište kao preduzeće za informatički inženjering. Tokom godina se BUS COMPUTERS izgradio kao brend u svesti korisnika zahvaljujući univerzalnosti na polju robne ponude i umešnosti u projektnim aktivnostima. Prisutnošću u 4 grada i dostupnošću na internetu se trudimo da uvek budemo blizu vas kako bi mogli da oslušnemo vaše potrebe i ispunimo vaša očekivanja. U svakom segmentu poslovanja pružamo maksimum jer je:

BUS COMPUTERS – najbolji prijatelj vaših računara!

BUS Computers posluje u više smerova informatičkog delovanja kako bi svojim korisnicima pružio odgovor na široku lepezu informatičkih zahteva. Naša vizija je da budemo sinonim za kompaniju koja postavlja nove standarde kako u izgradnji informatičkih rešenja, tako i u odnosu sa klijentima i koja, pored toga što prati korak sa novim tehnologijama, iste predviđa i kreira. Strategija razvoja podrazumeva sinhronizovan razvoj svih celina u preduzeću i pružanje kompletne usluge zasnovane na načelima poslovne posebnosti i vrhunskog kvaliteta.

bus computers - o nama

Kapacitet

BUS Computers je preduzeće u privatnom vlasništvu osnovano 1998. godine u Kikindi, a kao prviredno društvo postoji od 2001 godine. Osnovne delatnosti su informatički inženjering, distribucija računarske opreme i programiranje. Osnivači preduzeća su Nenad Stojanović, Zoran Krstin i Borislav Čubrilo koji je direktor preduzeća. Nenad Stojanović i Zoran Krstin su diplomirani inženjeri elektrotehnike sa prethodnim radom u telekomunikacijama, a Borislav Čubrilo je inženjer tehnologije za grafički dizajn sa preduzetničkim iskustvom.

Sedište preduzeća je u Kikindi, a poslovni ogranci su u Subotici-od 2002., Novom Sadu-od 2004. i Beogradu-od 2019. BUS Computers poseduje poslovni prostor u svom vlasništvu zajedno sa pratećom infrastrukturom i logistikom. Zaposleno je 30 radnika, među kojima je veći broj diplomiranih inženjera, inženjera informatike, sertifikovanih servisera i stručnih komercijalista.

Prvu celinu predstavlja komercijalna služba koja obavlja distribuciju informatičke, komunikacione i tehničke robe i prateće opreme. Drugu celinu predstavlja realizovanje integralnih informacionih sistema kod krajnjih korisnika. To podrazumeva izradu projekata, instalaciju hardvera, instalaciju računarskih mreža, definisanje i izradu sistema za obezbeđenje objekata, i servisnu podršku. Treću celinu predstavlja izrada softvera za poslovanje javnih i privrednih preduzeća i ostalih vrsta pravnih subjekata sa specifičnim zahtevima.

Tokom poslovanja su se iz preduzeća BUS Computers razvila dva nova preduzeća sa specifičnim delatnostima kako bi se što bolje profilisala na tržištu. Preduzeće Actuel doo Kikinda se bavi izradom veb sajtova, internet prodavnica,  mobilnih aplikacija i b2b portala. BUS Security je preduzeće za poslove tehničkog obezbeđenja objekata i bavi se implementacijom video nadzora, alarmnih sistema, interfona i kontrole pristupa. Vlasnička struktura u oba preduzeća  je ista kao i u preduzeću BUS Computers. Celokupna grupacija broji preko 40 zaposlenih u 4 grada.

U preduzeću se od samog osnivanja gaji kultura društvene odgovornosti, visok nivo kolegijalnosti i timski duh. Povremeno se organizuju team building kompanijska vikend druženja koja još više zbližavaju zaposlene. U brojnim sponzorskim, donatorskim i humanitarnim akcijama je dodeljena pomoć sportskim klubovima, školama, medicinskim ustanovama i ostalim organizacijama u mestima u kojim posluje preduzeće.

Posvećenost radu su prepoznale brojne organizacije pa tako BUS Computers ima sklopljene partnerske ugovore sa renomiranim svetskim kompanijama kao što su HP, Microsoft, Lenovo, Dell, Asus, Fujitsu, HikVision, Panda, Kaspersky i mnogi drugi. BUS Computers je nosilac međunarodnog sertifikata ISO 9001:2015 za primenu sistema kvaliteta. Poslovni uspeh je takođe privukao veliki broj priznanja među kojima se ističe nagrada Privredne komore Srbije iz 2016. godine za izuzetne poslovne rezultate i doprinos razvoju privrede Severnobanatskog upravnog okruga. Društvena i poslovna odgovornost je nagrađena 2016. godine Poveljom Kapetana Miše Anastasijevića za nove tehnologije i standarde u privredi i društvu.