Instalacija softvera

Operativni sistemi i korisničke aplikacije

Bez adekvatnog softvera, Vaš računar ne može da pruži 100% svojih mogućnosti. Operativni sistem predstavlja jednu od najbitnijih stavki za ispravan rad računara. Kako vremenom instalirate brojne programe koje kasnije često delimično obrišete, slučajno skidate viruse koje kasnije uklanjate sa promenljivom srećom, brišući pritom neke fajlove, često ne gasite pravilno računar, operativni sistem počinje da se “guši” i treba ga reinstalirati kako bi ceo računar ponovo radio kao nov.

Naglašavamo da je BUS Computers zvanicni MICROSOFT partner, ali u ponudi imamo i progame skoro svih proizvodjača, tako da kod nas možete kupiti originalne legalne programe za sve namene. Reinstalaciju operativnih sistema radimo sa Vaših originalnih diskova.

Pored instalacije sistemskog softvera instaliraćemo Vam željeni internet pretraživač, programe za pregled slika, slušanje muzike, gledanje filmova, kao i ostale programe koji su neophodni za normalan rad na računaru. Instaliraćemo Vam samo potpuno besplatne i svima dostupne programe.

Antivirus softver

Antivirusni softver, ili “Antivirus” predstavlja računarski program koji se koristi za zaštitu, identifikaciju i uklanjanje računarskih virusa, kao i svih drugih zlonamernih programa koji mogu da oštete ili nanesu nepopravljivu štetu programima instaliranim na Vašem računaru. Sve je više vrsta neželjenog softvera koji je prepun virusa koji na najrazličitije načine prodiru u Vaš operativni system ili druge instalirane programe, uništavajući sve što im se nađe na putu. Tako mogu oštetiti i fajlove koji su veoma važni za rad Vašeg računara i time onemogućiti njihovo dalje korišćenje.
Ukoliko primetite da Vam računar sporije radi, ili da određeni programi i funkcije ne reaguju, najbolje bi bilo da što pre donesete Vaš računar u servis BUS COMPUTERS-a.

Nudimo Vam usluge čiščenja računara od virusa i “loših” programa (softversko čišćenje), kao i instalaciju slobodno dostupnih antivirus softvera.
Vršimo i instalaciju antivirusnih programa čije originalne verzije takodje možete kupiti kod nas, a koje Vam pružaju daleko pouzdaniju zaštitu nego slobodno dostupne verzije.
Svi programi i softver koji koristimo i koji instaliramo na Vašim računarima su testirani u našem servisu pa Vam dajemo garanciju da nećete imati nikakve negativne posledice zbog korišćenja ovih programa.

Zaštita od virusa obuhvata:

  • instaliranje antivirus programa
  • instaliranje programa za blokadu Spyware programa
  • instaliranje programa za zaštitu od Spama i Trojan virusa
  • postavljanje internet zaštite (internet firewall)