Servis laptop i desktop računara

Popravke, zamene i nadogradnje

Radimo sve vrste servisiranja, zamene postojećih neispravnih komponenti kao i nadogradnju, a u cilju poboljšanja performansi Vašeg računara. Dodaćemo više radne memorije, veći hard disk ili ugraditi SSD disk i na taj način ubrzati rad Vašeg računara nekoliko puta.
Promena grafičke kartice pa čak i zamena napajanja mogu dovesti do poboljšanja rada Vašeg računara.

Slomili ste panel (ekran) Vašeg laptopa, prosuli kafu ili sok po tastaturi, pokidali ste ili na bilo koji način oštetili punjač Vašeg laptopa BUS COMPUTERS – Servisni tim servisira ono što se popraviti može, a raspolažemo i sa novim adekvatnim zamenskim komponentama.

Nakon dijagnostike, naši serviseri će Vas pozvati i predložiti Vam aktivnosti koje je potrebno izvršiti, obavestiti Vas o ceni rada i vrednosti delova koje bi trebalo zameniti, ili dograditi.
Naša preporuka o isplativosti ulaganja i Vaša saglasnost su osnov za otpočinjanje procesa popravke računara.

Čišćenje od prašine

Ako se Vaš laptop ili desktop računar greje, izbacuje vruć vazduh, pušta čudne zvuke, cvili ili krči, to je siguran znak da mora pod hitno da se donese u BUS Computers servis i da se detaljno očisti.
Čišćenje hladnjaka na procesorima, grafičkim čipovima i ventilatorima koji omogućavaju pravilno strujanje vazduha unutar računara spada u redovno održavanje, koje se kvalitetno može uraditi samo u dobro opremljenom Servisu.

Promena termalne paste i termalnih podloga su neophodni da bi se prvilno i što bolje odvela toplota sa kritičnih komponenti i time produžio radni vek Vašeg računara.
Nakon čišcenja ventilatora sledi podmazivanje njihovih osovina odgovarajućim uljima, čime postižemo miran i tih rad Vaših mašina.

Čišćenje računara, tj.njegove unutrašnjosti potrebno je obaviti na svakih 8–12 meseci, zavisno od upotrebe i uslova rada. Leto i vrućine donose sledeće probleme, a ako Vaš računar još i nije očišćen ”ko zna od kada” doći ćete u situaciju da počne da posustaje kada Vam bude najpotrebniji, što se najčešće završava potpunim otkazom vitalnih komponenti. Čišćenje računara u servisu je mali izdatak u odnosu na vrednost opreme i Vaših podataka.

Oporavak grafičkog čipa

Veoma čest kvar laptopova starih dve tri ili više godina je kvar grafičkog čipa koji nastaje usled pregrevanja zbog neredovnog čišćenja. Unutar uređaja kruži samo vruć vazduh, i komponente počinju da se pregrevaju. Vlasnici uređaja vide da se računar mnogo greje, ali ne reaguju dok god on može da se uključi. To dovodi do otkaza nekih čipova – najčešće grafičkog čipa, računar možda još i radi ali više nema slike i na kraju se i računar gasi sa ozbiljnim oštećenjima.